خواص آلیاژهای استیل
21
دی

خواص آلیاژهای استیل

خواص آلیاژهای استیل

استنلس استیل یکی از آلیاژهای پرمصرف در صنایع مختلف از جمله دکوراتیو، نفت و گاز، پزشکی، پتروشیمی و غیره از آن به شمار می‌ رود. اما چیزی که این آلیاژ را در بین مصرف‌کنندگان محبوب کرده است خواص آلیاژهای استیل است.

استحکام بالا، زیبایی، عدم خوردگی در برابر عوامل مختلف، مقاومت در برابر حرارت، قابلیت شکل‌پذیری، قابلیت جوشکاری و ماشین‌کاری از جمله خواص آلیاژهای استیل محسوب می‌شوند. در ادامه این مطلب شمار را با آلیاژ استیل و خواص و انواع آن بیشتر آشنا خواهیم کرد.

آلیاژ استیل چیست؟

فولاد زنگ ‌نزن که در بازار ایران به نام استیل معروف است، در آلیاژهای مختلف تولید می‌شود. در ساخت این آلیاژها از مقادیر زیادی نیکل و کروم استفاده شده است. وجود این دو عنصر در ترکیب فولاد باعث ایجاد مقاومت در برابر خوردگی می‌شود.

نوع آلیاژ و ترکیب شیمیایی که برای تولید ورق استنلس استیل استفاده می‌شود، مبنای تعیین قیمت استیل است. از جمله این آلیاژها می‌توان به آلیاژ ۳۰۴، ۳۱۶، ۴۲۰، ۴۱۰، ۳۲۱، ۳۱۰، ۳۰۹، Ti316، ۴۳۰ اشاره کرد که کاربردهای زیادی دارند. در ادامه به توضیح برخی از این آلیاژها می‌پردازیم.

انواع آلیاژهای استیل

برای انواع استنلس استیل، گریدهای متفاوت در مقاطع مختلف در بازار وجود دارد. همان‌طور که گفته شد، کروم و نیکل از مهم‌ترین عناصر آلیاژی موجود در مقاطع استیل محسوب می‌شوند که خواص آلیاژهای استیل از جمله مقاومت در برابر خوردگی را در آن ایجاد می‌کنند.

به‌طورکلی آلیاژها به سه دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه این مطلب قصد داریم انواع و خواص آلیاژهای استیل را به‌صورت جزئی معرفی کنیم.

آلیاژهای استیل بگیر

همان‌طور که از اسم آن مشخص است، این نوع آلیاژ خاصیت مغناطیسی داشته و به همین دلیل به استیل بگیر معروف است. برای آشنایی با این آلیاژ، سه مدل از آن را به‌صورت مختصر توضیح خواهیم داد.

درب فلزی فرفورژه در اهواز
بیشتر بخوانید

استیل ۴۱۰

میزان کروم استفاده شده در آلیاژ ۴۱۰ نسبت به دیگر آلیاژهای بگیر بیشتر و مقدار نیکل آن کمتر است. قیمت این آلیاژ نسبت به آلیاژ نگیر ارزان‌تر است. استیل ۴۱۰ در بین استیل‌های بگیر نیز قیمت کمتری دارد.

استیل ۴۲۰

این نوع استنلس استیل به دلیل پایداری فاز مارتنزیتی، دارای ویژگی سختی و مقاومت بالا است. از استیل ۴۲۰ برای ساخت چاقو، قیچی و غیره استفاده می‌شود و قیمت آن از استیل ۴۱۰ بگیر، بالاتر است.

استیل ۴۳۰

استیل ۴۳۰ به دلیل قابلیت عملیات حرارتی خوب، در بین استیل‌های بگیر بالاترین قیمت را به خود اختصاص داده است. از این نوع آلیاژ در صنایع مختلف از جمله تولید بدنه لوازم‌خانگی استفاده می‌شود.

خواص آلیاژهای استیل

آلیاژهای استیل نگیر

نوع دیگری از آلیاژهای استیل، استیل نگیر است که در ادامه چهار مورد از آن را معرفی می‌کنیم.

استیل ۳۰۴

استیل ۳۰۴ در بازار به استیل نگیر یا ۱۸-۸ نیز معروف است؛ یعنی از ۱۸ درصد کروم و ۸ درصد نیکل تشکیل شده است.

استیل ۳۱۶

مقدار کربن موجود در استیل ۳۱۶ هم مانند آلیاژ ۳۰۴ کم و قیمت آن نسبت به ۳۰۴ گران‌تر است. از ویژگی‌های این ورق می توان به استقامت در برابر گرما و زنگ زدگی اشاره کرد.

استیل ۳۲۱

این آلیاژ شبیه به استیل ۳۰۴ است، با این تفاوت که از عنصر تیتانیوم نیز در ترکیب آن بکاربرده شده است. به همین دلیل از استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ نیز گران‌تر است. از ویژگی‌های دیگر این آلیاژ می‌توان به مقاومت بالا در برابر خوردگی و دما اشاره کرد.

استیل Ti316

علاوه بر نیکل و کروم، مقادیر زیادی تیتانیوم در استیل Ti316 بکار رفته است. به همین دلیل از نظر قیمتی، گران‌ترین آلیاژ استیل نگیر محسوب می‌شود و نسبت به خوردگی مقاوم است.

نرده تراس فلزی ساختمان
بیشتر بخوانید

آلیاژ استیل نسوز

آلیاژ استیل نسوز نوعی دیگری از آلیاژ ضد زنگ است که در ادامه دو مورد از این آلیاژ را معرفی می‌کنیم.

استیل ۳۰۹

این دسته از آلیاژ استنلس استیل به دلیل اینکه در برابر دمای بالا، نسبت به اکسیداسیون سطحی مقاومت نشان می‌دهد، به استیل نسوز معروف است. استیل ۳۰۹ تا دمای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد مقاوم و نسبت به سایر دسته‌های فولاد زنگ نزن گران‌تر است.

آلیاژ ۳۰۹ با درصد کم کربن نیز تولید می‌شود که به آلیاژ ۳۰۹S معروف است. همچنین ورق استیل ۳۰۹ در سایزهای مختلف در بازار تأمین می‌شود.

استیل ۳۱۰

نیکل و کروم موجود در ترکیب استیل ۳۱۰، بیشتر از نوع ۳۰۹ است. وجود این دو عنصر باعث بالا رفتن مقاومت استیل ۳۱۰ نسبت به ۳۰۹ و تحمل دمای ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد می‌شود.

قیمت ورق استیل ۳۱۰ نیز نسبت به ۳۰۹ گران‌تر است. همچنین نوع ۳۱۰S هم با کربن کمتر تولید می‌شود که قابلیت جوشکاری دارد.

برای خرید لوله استیل می توانید روی لینک کلیک و یا به سایت آیرومارت به آدرس https://iromart.com/ مراجعه کنید.

موارد استفاده ورق استنلس استیل

از این ورق در موارد مختلف استفاده می‌شود که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

  • صنایع دارویی و غذایی
  • ساخت مخازن و استراکچر
  • انتقال مواد غذایی و غذایی
  • نگهداری شیر
  • مخازن نگهداری مواد اولیه خوراکی
  • مصارف صنعتی
  • مصارف تزئینی و دکور
  • محصولات و مواد ساختمانی
  • انواع چاقو
  • کشتی‌های باری
  • یخچال
  • ماشین لباسشویی
  • خودروها

خواص آلیاژهای استیل

مزایای آلیاژهای استیل

در این مطلب در مورد ویژگی استحکام و زنگ نزن بودن استنلس استیل صحبت کردیم. استنلس استیل علاوه‌برآن، مزایای دیگری نیز دارد و از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استقامت بالا در همه اقلیم‌های آب‌وهوایی
  • انعطاف‌پذیری بالا
  • ظاهر زیبا و درخشنده
  • ماندگاری بسیار بالا
  • استقامت در دمای بسیار بالا
درب فلزی برش CNC در اهواز
بیشتر بخوانید

قیمت آلیاژ استیل

امروزه باتوجه‌به نوسانات ارز در بازار ایران، قیمت انواع استنلس استیل نیز تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. برای دریافت قیمت روز انواع محصولات استیل از جمله قیمت پروفیل استیل، لوله استیل، ورق استیل، ناودانی و نبشی می توانید با کارشناسان ما به شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید.

سخن پایانی

در این متن به بررسی خواص آلیاژهای استیل، انواع استیل و کاربردهای آن پرداختیم. استیل یکی از آلیاژهای مهم و پرکاربرد است که مقاومت بالایی در برابر خوردگی، رطوبت، مواد شیمیایی، روغنی، اسیدی و غیره دارد.

مطالعه و آشنایی با مشخصات فنی و خواص آلیاژهای استیل به شما در هنگام خرید کمک خواهد کرد تا مناسب‌ترین نوع را انتخاب و اقدام به خرید کنید.

نکته مهم که باید در اینجا به آن اشاره کرد این است که این نوع ورق را از بازرگانی‌های معتبر خریداری کنید تا از اصالت آن اطمینان یابید. بازرگانی آیرومارت برای تضمین کیفیت و اصالت کالا، کلیه مقاطع فولادی خود را با ارائه گواهی‌نامه معتبر به فروش می‌رساند. همچنین برای رفاه حال مشتریان، محصولات خود را به‌صورت اعتباری و چکی در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد.