
پروفیل آلومینیوم چیست
پروفیل آلومینیوم چیست؟
منظور از پروفیل، قطعههایی با سطح مقطع معین و طول بلند که معمولا از فولاد، آلومینیوم و… ساخته شده و وزن پروفیل ها متفاوت است. فلز آلومینیوم با دارا بودن خواص منحصر به فرد، امروزه یکی از پرکاربردترین مواد اولیه در تولید پروفیل به شمار می آید. پروفیل های آلومینیومی در بخش های مختلف از جمله ساختمان سازی از نمونه های فولادی سبقت گرفته و بخش عمدهای از بازار مصرفی را در تحت تاثیر قرار داده اند. همچنین نسبت به گستره خواص این محصول، می توان گفت که قیمت پروفیل آلومینیوم کاملا مناسب می باشد.
پروفیل های اختصاصی آلومینیوم
پروفیل آلومینیوم در صنایع مختلف، کاربرد های زیادی دارد. صنایعی وجود دارند که برای محصولات خود نیاز به پروفیل های اختصاصی آلومینیوم دارند و از پروفیل های آلومینیوم موجود نمی توانند به راحتی استفاده کنند. در نتیجه برای رفع نیاز این صنایع، تولیدکنندگان پروفیل آلومینیوم اقدام به تولید پروفیل های اختصاصی می کنند. در واقع می توان گفت هر آنچه از مقاطع آلومینیومی که به صورت اختصاصی برای کاربرد خاصی در صنعتی خاص، تولید می شود در گروه پروفیل های اختصاصی آلومینیوم قرار می گیرند.
پروفیل آلومینیوم پارتیشن
پروفیل به دلیل سبکی و در عین حال استحکام مناسب، می تواند انتخاب خوبی برای دیوار های کاذب و جدا کردن محیط های آموزشگاهی، اداری و… باشد. پارتیشن های آلومینیومی به آسانی نصب و جمع آوری می شوند. دارای ظاهری زیبا و مدرن هستند. پروفیل های پارتیشن در ابعاد مورد نظر مشتری و در رنگ های مختلف و آنادایز به صورت طلایی، شامپاینی و نقره ای تولید می شوند. این پارتیشن ها به صورت تک جداره، دوجداره، مدولار با قابلیت نصب شیشه یا ام دی اف و یا تیغه آلومینیومی و به صورت ثابت و متحرک تولید می شوند. همچنین امکان ساخت پارتیشن های بسیار ظریف با ابعاد کوچک نیز وجود دارد و این ظرافت تاثیری بر محکم بودن پروفیل ندارد. و برای سالیان طولانی قابل استفاده هستند.
ویژگی های پروفیل آلومینیوم
- سبکی، نرمی
- شکل پذیر بوده و انعطافپذیری بالایی دارد.
- با دارا بودن خاصیت تبادل دمایی موجب کاهش مصرف و اتلاف انرژی میشود.
- به دلیل داشتن رنگ روشن و سفید منظره خوبی به محیط میبخشد.
- استحکام و مقاومت این پروفیل از اصلیترین نقاط قوت آن به شمار میرود.
- واکنش پذیری آن با هوا کم است و به سادگی زنگ نمی زند و خورده نمی شوند.
کاربرد های پروفیل آلومینیوم
پروفیل آلومینیوم کاربردهای گستردهای در صنایع مختلف داشته و مهمترین کاربرد این محصول در صنعت ساختمان سازی، درب و پنجره می باشد. همچنین در صنایع کشاورزی، تولید ابزار مهندسی و ماشینآلات کارخانهها نیز استفاده میشود.
مثلا در صنایع متالورژی از آلومینیوم در قالب آلیاژی برای تولید استیل و فرآیند گالوانیزه کردن آن استفاده می شود. علت این کاربرد وسیع را میتوان در ویژگیهای این محصول جستجو کرد که پیش تر به آن ها اشاره کرده ایم.
همچنین این پروفیل در ساخت قوطی های کنسرو و صنایع بستهبندی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. یکی دیگر از استفادههای مهم آن، در ساخت دکل های برق فشار قوی می باشد.
به دلیل مستحکم بودن و وزن کم در کاهش هزینه های شبکه انتقال نیرو بسیار موثر واقع شده به طوری که میتوان از بزرگی ابعاد و حجم آن در مقایسه با رساناهای مسی صرف نظر کرد.
در سال های اخیر پروفیل آلومینیوم بخش جدایی ناپذیری از لوازم ضروری خانگی هستند مانند یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، وسایل خنک کننده هوا و… را تشکیل داده. و استفاده از آن همچنان رو به افزایش است.
انواع پروفیل
پروفیلهای آلومینیومی در سه نوع ساده، ترمال بریک و چوبی آلومینیومی تولید می شوند.
-
پنجره آلومینیومی ساده
پنجره های آلومینیومی ساده نیز از دو نوع پروفیل با مقطع متفاوت، نوع کرونیت و نوع اس تی تولید میشوند.
پنجره ST به دلیل عایق هوا، حـرارت و دما و نیز دارای قفل مناسب، نسبت به coronet در بازار اهمیت بیشتری دارند.
پنجره های coronet عایـق بندی و یراق آلات ضعیفی دارد. و در برابر ورود گرد و غبار، دود به داخل ساختمان مناسب نمی باشد.
-
پنجره آلومینیومـی ترمال بریک
از نوع ترمال بریـک عایق بسیار خوبی در برابرحرارت می باشند که این پنجره به دلیل استـفاده از تسمه ای با جنس پلی آمید، قدرت تحمل حرارت آن تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد می باشد. در این نوع پروفیل لایه بیرونی چارچوب و لنگه از لایه داخلی آن جدا می باشد.
-
پنجره های چوب آلومینیومی
پنجره چوب آلومینیومی یک پروفیل ترکیبی است که لایه داخلی آن از جنس چوب و لایه بیرونی آن از جنس آلومینیوم می باشد.
فرآیند تولید آلومینیم
برای تولید این پروفیل ابتدا بلوک های نیمه خمیری آلومینیوم که به آن بیلت گفته می شود. که تحت فشار زیاد و حرارت مناسب از قالب هایی کوچکتر عبور می دهند. که در نتیجه آن، بلوکها به شکل مورد نظر در می آیند. این عملیات اکسترود نام دارد.
فشرده سازی یا همان اکستروژن به صورت غیرمستقیم نیز انجام می گیرد. در روش اکستروژن، ساکن بودن بیلت نسبت به محفظه و قالب، باعث اصطکاک و لغزش کمتر بیلت شده و در نتیجه پروفیل تولید شده تقارن بیشتری دارند. روش غیرمستقیم برای تولید پروفیلهای به شکل لوله و میلگرد بسیار مناسبتر می باشد.
قیمت پروفیل آلومینیوم ریلی
قیمت این نوع پروفیل، با توجه به آلیاژ اکسترود شده و ابعاد و مدل انتخابی متفاوت می باشد.
0 دیدگاه