19
بهمن

ارتباط رنگ فلزات و طراحی داخلی

ارتباط رنگ فلزات و طراحی داخلی

هر چند برای دکوراسیون داخلی، ترکیب چندین فلز توصیه می شود اما باید ارتباط رنگ فلزات و طراحی داخلی ، رنگ‌ های فضا و محیط، هنگام انتخاب رنگ فلزات نیز مدنظر قرار گیرد؛ به تعبیر دیگر، فلزات برای تعدیل دمای فضای اتاق مناسب هستند. در مجموع بهتر است از فلزات با رنگ‌ های گرم (قرمز، زرد و نارنجی) با رنگ ‌های سرد (آبی، سبز و بنفش) استفاده شود اما در فضاهایی با ترکیب رنگی خنثی، استفاده از فلزاتی که رنگ، بافت و گرما را می افزایند، مناسب تر است.

در این رابطه، آهن یک فلز خنثی بوده که برای تعدیل مجموعه‌ های رنگی تند و نامتعادل مورد استفاده قرار می گیرد و ترکیب آن با سایر فلزات منافات ندارد. آهن همراه با فلزاتی به رنگ گرم مانند طلایی، تاثیر رنگی بیشتری در فضا دارد. همچنین استفاده از فلزات با روکش مات، فلرات براق و فلزات چکش‌خورده برای خلق فضایی غنی و بافت زیبا، قابل توجه است. همچنین علاوه بر لوازم فلزی، پارچه ‌ها، تابلوهای نقاشی، قاب‌ عکس ها و کاغذ دیواری نیز می توانند نماینده رنگ فلزات باشند.

رابطه سطح پرداخت فلزات با دکوراسیون داخلی

علاوه بر رنگ فلزات، نوع پرداخت سطح آنها نیز مهم است. انواع فلزات به خاطر ویژگی ‌های خاص خود، با پرداخت ‌های سطحی مختلف تولید می ‌شوند که عبارتند از:

  • سطوح آنتیک: این نوع پرداخت که ظاهر قدیمی را به سطح فلزات می نمایاند بیشتر مناسب دکوراسیون‌ های دارای سبک غنی و تیره است.
  • سطوح خشدار: به نظر می رسد روی این سطوح با استفاده از قلم مو، خط و خش‌ ایجاد شده است. سطوح خش دار، بیشتر مناسب سبک های هیجانی و شسته رفته هستند.
  • سطوح چکش کاری شده: این سطوح به گونه ای است که تصور می شود ضربات مختلفی با چکش کوچک بر روی آن زده شده است. فلزات دارای این نوع پرداخت غالبا در سبک های روستیک یا ساده، روستایی و قدیمی استفاده می شوند.
  • سطوح براق: در این نوع پرداخت، سطح فلزات تا حدی پولیش می‌ شود که ظاهری بسیار براق و آیینه وار در آنها ایجاد شود. فلزات پولیش شده معمولا برای سبک های مدرن و مینی مالیستی یا ساده و دور از پیچیدگی، مناسب هستند.
  • سطوح ساتنی: این نوع پرداخت، نقطه ‌ای میان سطوح پولیش شده و سطوح مات است. لوازم فلزی دارای سطح ساتنی، برای سبک های کلاسیک مناسب هستند.
پروفیل پنجره نرمال بریک
بیشتر بخوانید

 نمایشگاه هنری فلزات برپا کنید!

در پایان، ذکر این نکته ضروری است که لازم نیست در تمامی سطوح و لوازم محیط، از فلزات در معماری داخلی استفاده شود . بلکه شروع این کار با یک اثر هنری فلزی در اتاق خواب و یا کاربرد لوازم فلزی آشپزخانه، مناسب به نظر می رسد. در مجموع، نقش فلزات را در معماری، طراحی و دکوراسیون داخلی نباید دست کم شمرد. با آگاهی از کاربردهای فلزات در معماری داخلی و استفاده بجا، متعادل و متناسب از آنها، می توان با هزینه‌ مناسب ، یک نمایشگاه هنری در منزل یا محیط کار برپا کرد. یادمان باشد فلزات، همانند هنرهای معماری، طراحی داخلی و دکوراسیون، روح لطیفی دارند. فقط باید باطن و درون آنها را کشف کنیم!