15
بهمن

کاربرد فلزات در معماری

کاربرد فلزات در معماری

کاربرد فلزات در معماری : استفاده از انواع فلزات زیبایی خاصی به نمای محیط میدهد. موارد متعددی از کاربرد انواع فلزات در دکوراسیون داخلی می توان نام برد اما مهم ترین آنها پله ‌های مارپیچ، نرده‌ های محافظ، درب‌ ها و چارچوب آنها، طاقچه‌ های دیوارکوب، پایه ‌های میز، صندلی و مبل، کابینت آشپزخانه، پیشخوان آشپزخانه و آباژورها را شامل می شود. در میان انواع فلزات و آلیاژهای پر کاربرد در دکوراسیون خانگی، آلومینیوم، برنج، چدن، مس و استیل یا فولاد ضد زنگ، حامیان بیشتری دارند. در زیر برخی از این فلزات و نوع استفاده آنها در طراحی داخلی ذکر شده است:

  • برنج: برنج نام عمومی آلیاژهای ساخته شده از دو فلز مس و روی است و استحکام، قابلیت ماشین کاری، تورق، ضد سایش، سختی، رنگ زیبا، رسانایی برقی و گرمایی، مقاومت در برابر زنگ زدگی و بهداشتی بودن از خصوصیات آن به شمار می رود. ظاهر آن دارای تنالیته رنگی طلایی بوده و معمولا در لوازم آشپزخانه‌ و اتاق نشیمن خصوصا در فضاهای کم نور کاربرد دارد. همچنین برای ساخت آباژور و آیینه‌ نیز از این آلیاژ استفاده می شود.
  • مس: این فلز با ظاهری قرمز رنگ متمایل به قهوه ‌ای، خچکش خوار بوده و قابل تبدیل به اشکال مختلف است و دوام بالایی دارد. فلز مس در ساخت لوازم تزئینی، ظروف آشپزخانه و مبلمان مخصوص فضای باز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین رنگ مسی در اتاق های سفید به خاطر گرمایی که به دکوراسیون اتاق می بخشد، کاربرد و جذابیت دارد.
  • استیل ضد زنگ: این آلیاژ نقره ای رنگ که از ترکیب آهن و کربن ساخته می ‌شود، استحکام کششی بسیار بالا داشته، قیمت نسبتا ارزان در مقایسه با سایر فلزات دارد، شکل پذیری عالی، دوام بسیار بالا، رسانایی گرمایی و مقاومت در برابر زنگ زدگی دارد. از این آلیاژ در ساخت لوازم گوناگون مانند ساخت وسایل حمام و آشپزخانه، آیینه، آباژورها، پیشخوان آشپزخانه، کابینت، لوازم تزئینی، دستگیر‌ه‌ ها، ظروف آشپزخانه و مانند آن استفاده می ‌شود.
  • آلومینیوم: این فلز نقره ‌ای رنگ، با ظاهر مشابه استیل یا فولاد ضدزنگ است که از آن سبک تر بوده و استحکام کمتری هم نسبت به استیل دارد. آلومینیوم با ویژگی هایی مانند سبک وزن بودن، مقاومت در برابر زنگ زدگی، قدرت رسانایی گرمایی و الکتریکی، براق بودن سطح، تورق، استحکام نسبت به وزن سبک، نشت ناپذیر و بدون، نداشتن خاصیت مغناطیسی، غیرسمی بودن، جذب صدا و ارتعاشات، ضد ایجاد جرقه و قابلیت بازیافت، در ساخت قطعات فلزی زینتی و مبلمان مخصوص فضای باز کاربرد دارد و البته در برخی موارد برای ساخت درب و پنجره نیز از آن استفاده می‌شود.
  • چدن: یک آلیاژ ترکیبی از آهن و کربن است که میزان کربن آن بیش از دو درصد می باشد. مقاومت در برایر سایش، سختی، تورق، قابلیت ارتجاعی، خاصیت چکش خواری، استحکام کششی، دمای نسبتا پایین ذوب و ماندگاری بالا، از ویژگی ‌های آن است. چدن با ظاهر تیره خود در ساخت دستگیر‌ه ها، اجاق گاز، لوازم آشپزخانه، قطعات فلزی تزئینی، درب ‌ها، دروازه‌ ها و پایه‌ های میز، صندلی و مبلمان کاربرد دارد.
خرید بهترین پنجره دوجداره
بیشتر بخوانید

کاربرد دیگر فلزات در معماری داخلی

  • طلا: استفاده از فلزات طلایی رنگ برای دستگیره‌ های کابینت ‌ها، حباب لامپ‌ ها و پایه‌ های صندلی‌ ها
  • نقره: استفاده از فلزات نقره ای صیقل خورده به ویژه برای دکوراسیون های اتاق های کوچک
  • برنز: استفاده از برنز آغشته به روغن برای شیرآلات دستشویی و حمام؛ برنزی که به رنگ تیره مایل به مشکی درآید.
  • گالوانیزه: استفاده از فلزات گالوانیزه در دکوراسیون های شیک و صنعتی که طرح و بافت آن تداعی گر فضای تجاری است.
  • کروم: استفاده از کروم برای دستگیره‌ کابینت، لامپ و شیرآلات و نیز نرده پله و کنار کف پوش چوبی در آشپزخانه

شیوه های کاربرد فلزات در معماری داخلی

علی رغم جذابیت ها و کاربردهای فلزات در معماری و دکوراسیون داخلی، میزان و نحوه استفاده از فلزات در معماری داخلی فضا باید متعادل باشد. معمولا استفاده از دو نوع فلز شامل فلز غالب و فلز فرعی توصیه می شود. البته اگر وسیله خاصی از جنس فلز سوم در فضا یا محیط وجود دارد یا چنانچه این وسایل فلزی در فضای وسیع ارائه می شود، می توان از سه نوع فلز استفاده کرد. همچنین می ‌توان برای ایجاد تنوع بیشتر، از یک فلز با دو پرداخت متفاوت، بهره برد.

علاوه بر این در خصوص تلفیق فلزات باید نکاتی همچون انتخاب یک فلز به عنوان فلز اصلی، رعایت تناسب فلزات با رنگ های سرد و گرم، استفاده از آیینه های تزئینی در کنار فلزات براق، انتخاب فلزات متناسب با پالت رنگی دکوراسیون، استفاده از لوازم تزئینی کوچک در شروع کار، تلفیق فلزات نقره ‌ای و طلایی در دکوراسیون و توزیع سطوح مختلف فلزی در سرتاسر فضا را مدنظر قرار داد.

درب لیزری در زنجان
بیشتر بخوانید

بر اساس نظرات متخصصان طراحی داخلی، اگر لوازم آشپزخانه به رنگ برنز براق است، ظروف و قطعات مسی، به آن گرما و درخشش می بخشد. اگر آشپزخانه، مدرن ‌تر و فلز غالب آن، استیل است، لوستر یا یک قطعه وینتج (مد قدیمی) به همراه فلز نقره‌ ای به بافت و جذابیت آن می افزاید. اگر فلز غالب در فضای آشپزخانه، طلایی است، میز یا لوستر کروم، بین فلزات گرم و سرد، تعادل ایجاد می کند زیرا فلزات گرم مانند طلا و برنج در کنار فلزات سرد مانند نقره و کروم، رنگ و بافت غالب فضا را تعیین می ‌کنند.