نصب چهارچوب در
نصب چهارچوب در
چهارچوب درب، قابی است که داخل درگاه قرار می گیرد و درب از طریق لولا به آن وصل میشود. به عبارت دیگر، چهارچوب را می توان عنصری دانست که لنگه های درب را در بر می گیرد. چهارچوب باید به تنهایی، وزن درب و ضربه های باز و بسته شدن درب را تحمل کند و از این رو باید دارای مقاومت کافی باشد. نصب چهارچوب باید به صورت اصولی باشد که ایجاد خطر ننماید. ما در این مطلب روش نصب چهارچوب خواهیم پرداخت.
برای نصب در درون چهارچوب نکاتی وجود دارد که باید به آن توجه کرد و در صورت وجود مشکل آنرا حل کرد.
درب داخلی ساختمان (room door) انواع مختلفی دارد که بر اساس متریال، نوع ساخت، کارایی و طرح طبقهبندی میشود. از لحاظ متریال در انواع مختلفی از جمله درب روکش پیویسی، درب اچدیاف و درب ABS تولید میشوند.
نکاتی در مورد نصب چهارچوب
نکات اشاره شده الزامی می باشد و برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکل لطفا موارد ذیل را بررسی نمایید.
- قبل از نصب چهارچوب در از برابر بودن قطرهای ضربدری آن اطمینان حاصل کنید.
- از قرار گرفتن آن در جهت صحیح از لحاظ جهت باز شو و بالا پایین آن اطمینان حاصل کنید.
- حتما ضلع بالای آن (کلاه چهارچوب).
- تمام جهات آن از داخل به ویژه دو ضلع جانبی حتما با تراز و شاقول کنترل شود.
- شاخ های تاشوی چهارچوب ها حتما به سمت بیرون خم شود تا اتصال چهارچوب به یوار محکم گردد.
- برای جلوگیری از زنگ زدگی چهارچوب بهتر است برای پر کردن داخل آن از گچ استفاده نشود.
- پر کردن چهارچوب با ملات ماسه سیمان به تدریج و در سه مرحله انجام شود.
- اگر چهارچوب آستانه دار باشد حتما فضای زیر آستانه ی آن را نیز با ملات پر کنید.
روش تثبیت چهارچوب نسبت به کف
- در دو طرف پایین چهارچوب علامت کف حک شده است که باید حتما به آن توجه کنید.
- بهتر است چهارچوب هم عرض کف انتخاب شود.
- سطح تمام شده نهایی دیوار، باید با لبه پشت چهارچوب برابر باشد.
- علامت انتهای لنگه در، در عکس خط کف تمام شده و بادخور بین آن ها را نشان می دهد.
- خط کف حک شده روی چهارچوب باید با سطح کف تمام شده نهایی همسطح و همتراز باشد
در رابطه با چهارچوب های دارای کتیبه باید توجه کرد که شاخک از بالتی چهارچوب، چیزی در حدود ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر پایین تر قرار بگیرد تا در زمان کندن محل آن و جایگذاری، زیر نعل درگاه خالی نشود.
کلیه حقوق برای تبریز متال محفوظ است. توسعه وطراحی سایت در تبریزوب سایت، بهینه سازی وسئو سایت در تبریزسئو
ساختار چهارچوب درب چوبی
چهارچوب درب چوبی از قسمت های مختلفی تشکیل می شود. تیرک های عمودی که از یک طرف در بردارنده لولا و از طرف دیگر محلی می باشد. که زبانه قفل در آن قرار می گیرد. از جهت افقی نیز چهارچوب دارای یک تیرک افقی و آستانه است. در گذشته چهارچوب درب از جنس فلز بوده تا توانایی نگه داری لولا را داشته باشد. در حال حاضر برای دربهای داخلی چهارچوب چوبی جایگزین گردیده است.
لازم به ذکر می باشد که، جهت نصب درب اتاقی، محدودیتی درباره ی انتخاب نوع چهارچوب درب وجود ندارد. اکثر دربها قابل اجرا بر روی چهارچوب های چوبی و فلزی را هستند. اگر قصد تعویض چهارچوب را ندارید میتوانید از کاور جهت پوشاندن چهارچوب های فلزی استفاده نمایید.
نصب انواع چهارچوب در چوبی
- چهارچوب ها به دو نوع چهارچوب فلزی و چهارچوب چوبی تقسیم می شوند.
- چهارچوب های مورد استفاده برای هر نوع درب متفاوت می باشد. برای درب ضد سرقت و درب داخلی ساختمان از فریم های فلزی با ضخامت های گوناگون استفاده می شوند.
چارچوب
قابی که لولای در به آن متصل گردیده و روی آن باز و بسته می شود را چارچوب می نامند. این قاب بایستی از مقاومت کافی برخوردار بوده تا بتواند وزن در و ضربات ناشی از باز و بسته شدن آن را تحمل نماید. چارچوب از سه یا چهار قطعه به تشکیل شده است.
وادار یا بائو
دو عضو قائم که لولا روی یکی از آنها نصب می گردد.
کلاهک
عضو افقی فوقانی چارچوب است.
آستانه یا پاسار
به عضو افقی تحتانی گفته می گردد که در چارچوب های درهای ورودی، سرویس ها ا مورد استفاده قرار میگیرد. و وظیفه ی آن ایجاد حائل میان محیط های تمیز و آلوده و تر یا خشک می باشد. چارچوب ها از نظر جنس مصالح شامل موارد زیر هستند.
- چوبی
- فولادی
- آلومینیومی
- UPVC
ویژگی های UPVC
جهت سلامت انسان زیان آور نیست. با دوام است زیرا با دیگر مواد و مصالح ساختمانی ترکیب نمیشود و در برابر هوازدگی و تابش خورشید هم با دوام است. نسبت به دیگر چارچوبهای فلزی، عایق حرارتی بهتری بوده و حرارت و برودت را کمتر انتقال میدهد. در دندانپزشکی و بسیاری صنایع دیگر از جمله لوله سازی هم کاربرد دارد.
بکارگیری لغاز در محل نصب درب
در محل نصب پنجره و درب؛ در عرض دیوار یک پیش آمدگی برای قرارگیری چهارچوب لغاز درب ایجاد می گردد. که اصطلاحاً به آن لغاز گفته می شود. عرض لغاز باید حداقل ۵ سانتی متر باشد که برابر با ضخامت درب می باشد. با توجه به اینکه روکوب و پشت کوب نیز بر روی چهارچوب درب های چوبی قرار می گیرد؛ ضخامت نهایی به ۱۰ سانتی متر می رسد.
ترازبندی چهارچوب
برای نصب چهارچوب ابتدا باید اندازه گذاری های دقیقی انجام گیرد. در واقع چهار چوب باید با کف و سقف هم تراز باشد. پس از اندازه گذاری و علامت زدن دقیق، محل شاخک های چهارچوب بر روی دیوار تخلیه می شود. و چهارچوب در محل خود قرار می گیرد. در مرحله بعد با بهره گیری از شاقول، ترازبندی افقی و عمودی انجام می گردد، تا اطیمنان حاصل شود محل چهارچوب کج نمی باشد. سپس سطح های بیرونی نیز ترازبندی می شود. نیز تا اطمینان حاصل گردد چهارچوب به سمت جلو یا عقب تمایل ندارد.
استفاده از فوم در فرایند نصب چهارچوب درب
بین دیوار و چهارچوب باید ۱.۵ سانتی متر فضای خالی از دو طرف در نظر گرفته شود. که اصطلاحاً به آن بادخور گفته می شود. این فضای خالی بین دیوار و چهارچوب پس از انجام ترازبندی دقیق با فوم پر می شود.
برای درب های چوبی می توان روکوب و پشت کوب را به منظور زیبایی بیشتر بر روی چهارچوب نصب نمود. در فرایند ساخت، روکوب توسط چسب چوب و میخ بر روی چهارچوب قرار گرفته است و یکپارچه می شوند.
0 دیدگاه